+90 222 2361310
info@i-cop.com.tr
blog img

SMS, geleneksel tanımıyla metinsel ve karakter sınırlaması olan bir mesajlaşma hizmetidir. Peki, bu sınırları ortadan kaldırmak mümkünse?

İnternet desteği ile birlikte hızla gelişmeye devam eden teknoloji, bilgisayarlarda sağladığı gelişmelerin yanı sıra, günümüzde mobil cihazlar üzerine de yoğunlaşmaktadır. Buna bağlı olarak günümüzde mobil cihazların, özellikle akıllı cep telefonlarının katlanarak artan bir kullanımı söz konusudur.

SMS de, teknolojik gelişmeler sonucunda hayatımıza giren cep telefonları ile kendine kullanım alanı bulmuş ve uzun süredir hızlı, etkili bir iletişim kanalı olarak yaygın kullanım alanına sahip olmuştur. Günümüzde ise, ürün ve hizmet bilgilendirmeleri, kampanyalar, faturalar, kimlik doğrulamaları, acil bilgilendirmeler gibi pek çok konuda birçok firma SMS’i bir iletişim kanalı olarak kullanmaya devam etmektedir.  

Neden Zengin SMS?

Cep telefonlarının artan kullanımı ile birlikte, internetin yaygın kullanımı ve teknolojik gelişmeler aynı zamanda tüketici davranışlarını ve tüketicilerin iletişim tercihlerini de etkilemektedir. Sürekli olarak değişen tüketici alışkanlıkları, firmaların hedef kitleye ulaşmak için farklı uygulamalar ve iletişim kanalları aramaya yönlendirmektedir.

Günümüzde SMS, firmalar için hızlı, uygun maliyetli ve etkin iletişim kanalı olarak tercih edilmeye devam ediyor fakat tüketicilerin değişen iletişim tercihlerine de hitap edebilmesi, dijital dünyaya uyum sağlaması gerekecektir.   

Bunun için de öncelikli olarak SMS’in sınırlarının ortadan kalkması gerekmektedir.

I-COP’un bazı yetenekleri ile SMS geleneksel bir iletişim kanalı olmaktan çıkmış ve Zengin SMS olarak dijital dünyaya uyum sağlamıştır.  

I-COP’un yeteneklerinden olan karşılama sayfası (landing page) ve link kişiselleştirme özelliklerini kullanarak SMS’lerinizi siz de zenginleştirebilirsiniz. Hedef kitlenize göndereceğiniz SMS’leriniz için karşılama sayfaları hazırlayarak içeriğinizi daha etkileyici ve daha detaylı hedef kitlenize sunarken, link kişiselleştirme ile de hedef kitlenizin etkileşimlerini takip edebilirsiniz. Böylelikle her yeni gönderinizde hedef kitlenizle daha uygun içerik ve kampanyalarla, daha fazla etkileşime geçebilirsiniz.  

Karşılama Sayfası (Landing Page)

Karşılama sayfası aslında belirli amaçlar doğrultusunda hazırlanan yönlendirme sayfasıdır.

Dilerseniz ürün ve hizmetleriniz özelinde bilgilendirme, tanıtım ve duyuru amaçlı detaylı bilgiler verebileceğiniz karşılama sayfaları oluşturabilir, dilerseniz de bilgi güncelleme, katılım alma veya anket amaçlı sayfalar oluşturabilirsiniz.

Karşılama sayfanızı I-COP Editör’de oluşturarak, oluşturduğunuz karşılama sayfasının linkini SMS metinlerinize kolayca ekleyebilirsiniz.  

Başarılı karşılama sayfaları tasarlamak için tıklayınız.

Link Kişiselleştirme

I-COP Editör’de oluşturduğunuz karşılama sayfasının linkini SMS metninizde kullandığınızda, SMS’lerin hedef kitlenize ulaşması ile birlikte etkileşimlerini müşteri bazında takip edebilirsiniz.